Ministar zdravstva TK u Gračanici: Vakcinacija se odvija prema planu

by nedim
| 19:59

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić, direktorica Zavoda za javno zdravstvo TK Maida Sarihodžić i epidemiologinja dr. Jasmina Brkić Džambić bili su danas u radnoj posjeti Domu zdravlja u Gračanici gdje su direktoricom Murisom Ustavdić Šadić obišli vakcinalne punktove u sportskoj dvorani.

Vakcinacija se, prema riječima ministra Jurića, odvija prema planu i do petka je predviđeno da budu vakcinisane sve prioritetne grupe. Direktorica Ustavdić Šadić istaknula je da se proces vakcinacije trenutno obavlja u dva kolosijeka, paralelno i vakcinama koje su stigle redovnom procedurom sa federalnog nivoa i vakcinama koje je Tuzlanski kanton osigurao kao donaciju od Republike Srbije. Predviđeno je da se u tri dana vakciniše 350 osoba sa spiskova prioritetnih grupa a pri pristizanju novih spiskova biće dopremljene i nove doze iz Zavoda za javno zdravstvo.

U prioritetne grupe spadaju uposlenici MUP-a, Uprave policije, zaposlenici obrazovnih ustanova, uposlenici u inspekcijskim službama, vatrogasci, medijski radnici, veterinari, studenti medicine i farmacije i djeca sa poteškoćama u razvoju – saopšteno je.