Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Tuzli dobila 50 novih članova

by nedim
| 9:14
  •  
  •  
  •  
  •  

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Tuzla održala je sjednicu Gradskog savjeta na kojoj su kopirani novi članovi ovog organa stranke.

Prethodno je u protekla dva mjeseca učlanjeno 50 novih članova i to prije svega mladih, perspektivnih i uspješnih građana Tuzle, saopšteno je iz ove stranke.

Kako navode ovo je rezultat aktivnog djelovanja novog rukovodstva stranke, na čelu sa Mirsadom Muhamedbegovićem, aktuelnim direktorom Osnovne škole “Slavinovići”.

Pored toga, dolazak na čelo stranke Semira Efendića, načelnika Novog Grada Sarajevo, kao predsjednika stranke, te rad u Gradskog vijeću od strane Admira Čavalića,  potaknuo je veću zainteresovanost za stranku i pokazao da su promjene moguće, te da je vrijeme da se politika posveti konkretnim problemima i rješenjima, u korist građana.

– SBiH Tuzla je na posljednjoj sjednici Gradskog savjeta donijela niz strateških smjernica u vezi budućeg djelovanja. Ove smjernice se prije svega odnose na djelovanje u mjesnim zajednicama, gdje će izabrani povjerenici ispred SBiH obavljati svoju dužnost u korist građana i maksimalno inicirati rješavanje brojnih problema – od nedostatka pitke vode u pojedinim mjestima do izgradnje dječijih igrališta. S tim u vezi pozivamo sve dobronamjerne građane da nam se pridruže u ovome i doprinesu prosperitetu vlastite mjesne zajednice – istakli su iz GO SBiH Tuzla.


Iz SBiH navode da su počeli pripreme za izbore naredne, 2022. godine, te da se očekuje izuzetan izborni rezultat, shodno eksternim projekcijama i rezultatima nezavisnih istraživanja javnog mijenja u Bosni i Hercegovini.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.