Reprezentativke BiH u košarci se pripremaju u Tuzli, posjetile i Vladu TK

by nedim
| 18:47

Delegacija ženske košarkaške reprezentacije, predvođena selektorom Goranom Lojom, posjetila je danas Vladu Tuzlanskog kantona i premijera Kadriju Hodžića. Podsjećamo, u toku su pripreme naših reprezentativki za nastup na Europskom prvenstvu, a u okviru čega naše „zmajice“ borave trenutno u Tuzli.

Ovom prilikom premijer Hodžić je stručnom štabu i košarkašicama čestitao na ostvarenju ovog izuzetno važnog sportskog dostignuća i plasmanu među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta.

„Prije svega dobrodošle u Tuzlu. U ime Vlade Tuzlanskog kantona, koja je i podržala pripreme reprezentacije pred odlazak na Eurobasket, čestitam Vam na ostvarenom rezultatu. Njime ste obradovali sve Bosance i Hercegovce. Biti među 16 najboljih već je i samo po sebi ogroman rezultat. Ipak u sportskom duhu dajte sve od sebe na prvenstvu i pokušajte našu radost učiniti još većom“, kazao je danas premijer Kantona Kadrija Hodžić ističući da je reprezentacija iznimno važan državni projekta koji nažalost nije prepoznat i dovoljno podržan.

Predstavnici reprezentacije su se zahvalili na dobrodošlici i gostoprimstvu koje su Tuzla  Tuzlanski kanton iskazali ženskoj selekciji, ističući da su uslovi boravka i sportskog tretmana na izuzetnom nivou. Također, izrazili su uvjerenje da će na dostojanstven način predstavljati našu domovinu Bosnu i Hercegovinu od 17 – 27. juna u Španiji i Francuskoj.

U ime reprezentacije današnjem prijemu su, osim selektora Loje, prisustvovali tim – menadžer reprezentacije Razija Mujanović, kapiten Milica Deura, reprezentativka Marica Gajić, te fizioterapeut Dženana Damadžić.

Vladu su uz premijera Hodžića predstavljali ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović, ministar finansija Vedran Lakić i ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković.