Poziv za mlade osobe sa invaliditetom: Uključite se u projekat ˝Jačanje kapaciteta za samostalan život˝

by admin2
| 10:44

Projekat “Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini” Informativni centar za osobe sa invaliditetom “Lotos” provodi u saradnji sa Centrom za samostalan život STIL iz Stockholma u okviru programa organizacije MyRight BiH.

Projekat ima za cilj povećano učešće mladih ljudi sa invaliditetom u promociji prava i jednakih mogućnosti i privlačenju novih aktivista u organizacije osoba sa invaliditetom – navode iz “Lotosa”.

Mlada osoba i član porodice koji budu učestovali u projektu pohađati će trening, obuke i razne druge aktivnosti tokom perioda od tri godine kako bi se upoznala sa pravima osoba sa invaliditetom i ojačali kapacitete i vještine za samostalan život i učešće u životu zajednice.

Članovi porodice će unaprijediti svoje vještine i kapacitete kako bi dali podršku mladoj osobi u ostvarivanju prava i napredovanju prema samostalnom životu.

Prijavu za učešće u projektu možete naći na web stranici I.C. “Lotos” ic-lotos.org.ba.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće, prijavu trebate popuniti i dostaviti u prostorije I.C. “Lotos”, na adresi Mihajla i Živka Crnogorčevića br. 3 u Tuzli, svakim danom od 8:30 do 15:30.

(Tuzlainfo.ba)