Za sigurnije djetinjstvo: Mališani iz Dobrnje učili o bezbjednosti u saobraćaju

by admin2
| 8:48

U srijedu 17. oktobra 2018. godine je u Područnoj školi “Dobrnja, OŠ “Mramor”, održana aktivnost na temu “Bezbjednost djece u saobraćaju”, uz podršku PU Zapad, Centra za kulturu Tuzla, Fondacije tuzlanske zajednice, članova MZ Dobrnja, uposlenika Područne škole “Dobrnja”, nastavnika tehničkog odgoja Mirhada Osmančevića, direktorice škole Belme Smajić i pedagogice Ljiljane Festić.

Učenici su uz pomoć policajaca i nastavnika upozoravali vozače na prisutnost djece u saobraćaju. Policajci su učenicima pokazali kako se reguliše saobraćaj i opremu koju koriste. Na ovaj način je data podrška MUP-u TK koji ove sedmice izvodi akciju “Smanji brzinu, spasi život”.

– Ova škola se nalazi pored magistralnog puta M18 tako da su njeni učenici svaki dan izloženi potencijalnim opasnostima koje mogu da prouzrokuju nesavjesni vozači. Učenici koji svakoga dana prelaze saobraćajnicu kako bi došli u školu i vratili se kući, moraju čekati da nema vozila jer su rijetki vozači koji stanu da bi djeca prešla ulicu – navela je učiteljica Mirsada Baraković.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.