Filmski pokušaj unošenja droge u KPZ Tuzla: Bušili zid, narkotike sakrili u cijev

by nedim
| 11:16
01012019 zatvor
  •  
  •  
  •  
  •  

Pripadnici zatvorske policije Kazneno-popravnog zavoda Tuzla spriječili su jutros unos značajnije količine opojnih droga u krug zatvora. Policajci su osujetili gotovo filmski plan koji su skovali osuđenici sa partnerima izvan zatvora, sa krajnjim ciljem da droga dođe do krajnjih korisnika u ovom zatvoru, ali i u odvojenoj zatvorskoj jedinici na lokalitetu Kozlovac u Tuzli – piše Oslobođenje.

Ovo je za Oslobođenje potvrdio direktor KPZ Tuzla Asim Aljić, koji nam je kazao kako je ovo samo jedna u nizu akcija sprječavanja unosa narkotika u KPZ Tuzla.

– Mi određeno vrijeme pratimo aktivnosti jedne grupe osuđenika, za koje smo vjerovali da imaju namjeru unijeti narkotike u zatvor. Naši zatvorski policajci su jutros otkrili rupu u zidu KPZ Tuzla u centru grada, u kojoj se nalazila praškasta masa upakovana u foliju. Radi se o količini od oko 300 grama droge. Lica koja smatramo odgovornima su izlovana, smještena u samice i protiv njih će biti pokrenuti disciplinski postupci, kazao nam je Aljić.

Saradnici osuđenika u zatvoru su vjerovatno tokom noći koristeći ručne bušilice probušili rupu u debelom zatvorskom zidu, te u njega ugurali plastičnu cijev u koju su smjestili drogu zapakovanu u foliju. Ovo nije ni prvi, a vjerovatno ni posljednji pokušaj unosa droga u KPZ Tuzla. Saradnici, a najčešće rodbina u zatvor su drogu pokušavali prokrijumčariti u hljebu, u voću, uskršnjim jajima i higijenskim proizvodima.

Kako  je kazao direktor Aljić, zatvorska služba neprestano prati ovakve aktivnosti i najčešće prekine unos droge.


– Ovo je samo jedna od aktivnosti koje zatvorska služba provodi kako bi spriječila unos narkotika. I ova akcija je duže vrijeme praćena i u konačnici je osujećena otkrivanjem kanala kojim su planirali unositi drogu, dodao je Aljić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.