Izgradnju tribine FK Mladost podržali i fudbaleri Slobode

by nedim
| 21:07
  •  
  •  
  •  
  •  

Fudbalski klub Mladost iz Soline ambiciozno je ušao u projekat izgradnje tribine na stadionu Studenac u tuzlanskom naselju Solini.

Gledajući finansije i teško stanje izazvano pandemijom korona virusa, prvobitno ideja je bila izgradnja samo jednog segmenta tribine. Iz dana u dan, kako su se radovi razvijali, sve veća podrška je dolazila od sportista, sportskih radnika, prijatelja kluba, privrednici, itd.

U prodaju su puštene i karte „Stolica za Mladost“ u vrijednosti od 25 KM kako bi navijačima i svim drugim zainteresovanim dali mogućnost da podrže izgradnju tribine. Akcija je naišla na odobrenje kod tuzlanske javnosti, a vrlo brzo se proširila i na druge gradove.

„Sretni smo što smo možda jedinstveni po projektima koje realizujemo. Cilj nam je da razvijamo sport i osiguramo mlađim naraštajima da napreduju i ostvaruju dobre rezultate u svim selekcijama, od najmlađih kategorija do seniora. Realizovali smo veliki broj projekata zahvaljujući ljudima koji su aktivno uključeni u rad kluba, prijateljima, navijačima, ali i velikom broju simpatizera, lokalnoj vlasti, a izgradnja tribine je možda do sad i najveći i najzahtjevniji. Podrška dolazi sa svih strana i sretni smo što su i drugi prepoznali naš rad“, saopšteno je iz Kluba.

Svakodnevno se na zvaničnoj klupskoj stranici mogu vidjeti slike poznatih lica, eminentnih stručnjaka iz oblasti kojim se bave. Danas su objavljena i nova imena osoba koji su podržali izgradnju tribine. Uradili su to fudbaleri Slobode, bivši i sadašnji, njih nekolicina, koji su odlučili podržati lijepu sportsku priču.

Jučer je objavljena podrška Milenka Bošnjakovića, nekadašnjeg šefa stručnog štaba tuzlanskih premijerligaša, Slobode i Tuzla Citya, a tu su kuglaši Ibrahim Safić i Zijad Jogunčić, bivši golman Tuzla Citya Azir Muminović, nekadašnji rukometaš i reprezentativac Bakir Buljugija, PR i predsjednik OFK Gradina Muhamed Suljagić i član rukovodstva i uposlenik RSD Sloboda Ademir Hajdarhodžić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.