Tuzla: Obilježena manifestacija “Aprilski dani otpora Solina 92”

by nedim
| 20:39
  •  
  •  
  •  
  •  

Solinski dani otpora je manifestacija koja se tradicionalno obilježava svakog mjeseca aprila na prostoru mjesne zajednice Solina u znak sjećanja na sve patriote ove domovine a posebno one koji su ugradili svoje živote u temelje Bosne i Hercegovine i slobode koju danas uživamo.

Naime, upravo u aprilu mjesecu 1992. godine, uvidjevši šta se sve dešava u kasarni Solina građani Mjesne zajednice Solina su se organizovali i formirali dvije čete koje su odmah nakon četvrtog aprila i Odluke tadašnje Skupštine opštine Tuzla o odbrani grada sve svoje ljudske i materijalne resurse stavili na raspolaganje tadašnjem sastavu rezervne policije, teritorijalne odbrane, a zatim ušle i u sastav Armije RBiH.

Ovom prilikom a sukladno preporukama Kriznog štaba i poštivanja svih epidemioloških mjera održano je nekoliko vrlo zapaženih aktivnosti kao što su obilazak porodica šehida i poginulih boraca, socijalno ugroženih porodica, položeni su vijenci i cvijeće na obilježjima u Solini, a nisu zaboravljena ni mezarja šehida i poginulih boraca.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.