Kamere pratile Čeličnog Bosanca: Uskoro i dokumentarni film o podvizima Mladena Nedića

by nedim
| 12:03

Čelični Bosanac Mladen Nedić uspješno je završio triatlon trku od 677,4 kilometra u mjestu Lensahen gdje se održavalo Internacionalno prvenstvo u triatlonu, te tako posato trostruki Ironman.

Iza Mladena je 50:36:33 sati plivanja, vožnje biciklom i trčanja, a poznato je da ja ovu trku Mladen posvetio posvetio djeci Tuzle i obnovi dječijeg igrališta na Sjenjaku, tako što su građani mogli i mogu otkupljivati njegove kilometre u ovoj trci, a sredstva su usmjerena za obnovu spomenutog igrališta.

U konkurenciji od 44 učesnika zauzeo je  23. mjesto preplivavši 11.4 km bazena, odvozivši 540 km bicikla i istrčavši 126.6 km za 50:36:33h. 

Ova trka i Mladen Nedić bili su razlozi boravka ekipe Magic Factory iz Tuzle, koja je proteklih pet dana boravila je na sjeveru Njemačke i snimala dokumentarni film radnog naslova „Snagom volje“ o Mladenu Nediću prvom Bosanacu i Hercegovacu koji je prije četiri godine istrčao dvostruki ultra triatlon.

„Lensahen Triple Ultra Triatlon smatra se najtežim triatlonom u Europi, ovogodišnji možda i najzahtjevniji zbog očigledne promjene klime na Zemlji. U Lensahenu su temperature tokom vožnje bicikla i trčanja dostizale 31 stepen Celzijusa, te se poslijepodne vrijeme naglo mijenjalo u olujnu kišu. Ekstremni uslovi za ekstremno spremne ljude. Bravo za Mladena!“ istakao je Boris Balta, reditelj i producent filma.

Dokumentarni film o BiH Ironman-u  trebao bi biti završen u aprilu 2019. godine.

(Tuzlainfo.ba)