FK Sloboda u nedjelju dočekuje Borac: ” Ovo je ključna utakmica, dođite da nas podržite”

by Tuzla Info
| 16:00
Fudbalski klub Sloboda ima tešku sezonu, a u nedjelju na Tušnju nema previše izbora ako želi da ostane u Premijer ligi.
“U nedjelju će izaći 11 borbenih pitbullova”
Sloboda će u 31. kolu ugostiti Borac u nedjelju od 15 sati i ima priliku da eventualnom pobjedom uveliko riješi pitanje opstanka, dok bi u suprotnom bila u teškoj poziciji uoči završna dva kola.
Tuzlaci su na 29 bodova i odmah su iznad opasne zone, dok Rudar iz Prijedora ima 26, a već otpisani Radnik nalazi se na dnu tabele s 22 boda.
Ispred Slobode danas su se pred novinarima na uobičajenoj press konferenciji pojavili i članovi uprave, predsjednik kluba, iskusni igrači, trener… Sve sa željom da pozovu ljude da u što većem broju dođu u nedjelju da ih podrže u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni.
“Za nas je ova press konferencija jako bitna i zato smo se svi ovdje i pojavili. FK Sloboda je jedinstvo, ljubav, iskrenost, poštenje. Nalazimo se u jednoj teškoj situaciji i želimo to da riješimo. FK Sloboda će ostati u ligi, ali za to treba podrška navijača. Moramo da zaboravimo sve što je bilo, ko je i zašto kriv. Uprava preuzima najveću odgovornost na sebe. U nedjelju svi moraju doći da nas podrže. Svi ovi momci će izginuti na terenu. Bukvalno, u sportskom smislu, izaći će 11 borbenih pitbullova. Moramo zadnja tri kola odigrati preko ivice maksimuma i to svi zajedno možemo obećati. Došli smo ovdje svi da podržimo jedni druge i da najavimo da ćemo se do kraja boriti”, rekao je Nino Džambić, jedan od članova Upravnog odbora FK Sloboda.
Predsjednik Elmir Šećerbegović imao je slično izlaganje.
“Ovo je ključna utakmica. U nedjelju ne dolazite da podržavate ni upravu, ni igrače, ni trenera, nego jednostavno Slobodu. Stojimo jedni uz druge i to nijednog momenta nije bilo sporno. Desila se takva situacija, ali pozivamo sve navijače da dođu podržati FK Sloboda jer nam je neophodno jedinstvo. Želimo u miru da završimo ovu sezonu. Kapije su za sve otvorene i svi su pozvani u nedjelju da u što većem broju podržimo klub”.
Izvor: Sportsport.ba