“Kada fotografije progovore”: U ponedjeljak u Tuzli izložba s panel diskusijom

by nedim
| 20:00
Omladinski pokret Revolt u u ponedjeljak, 13.12., u Domu mladih u Tuzli,  u saradnji s Fondacijom Boris Divković i uz podršku Centra za kulturu Tuzla, organizuje izložbu s panel diskusijom pod nazivom”Kada fotografije progovore”.
Panelisti su Nihad Suljić, Imrana Kapetanović i Zijah Gafić, a tema panel diskusije je “Aktivizam kroz umjetnost fotografije”.

Projekat „Kada fotografije progovore“ je nastao u okviru alumni grupe Akademije političke odgovornosti koju organizuje Fondacija Boris Divković, u saradnji sa Centre Party International Foundation i Heinrich Böll Stiftung. Akademija političke odgovornosti postoji od 2014. godine i obrazovni je program za mlade političarke i političare, studentice i studente političkih i drugih društvenih nauka te predstavnice i predstavnike nevladinih organizacija koje se bave političkom participacijom mladih i odgovornim politikama u Bosni i Hercegovini.

Cilj rada akademije jeste obrazovanje koje će pripremiti mlade ljude za političko djelovanje, promovišući ideju dijaloga, te moralne i odgovorne politike.

Tokom održanih šest online sesija „Kada fotografije progovore“, učesnici našeg projekta su odabrali fotografije koje su poslužile kao pokretači diskusija o određenim temama iz oblasti ljudskih prava. U fokusu diskusija je kršenje ljudskih prava i učešće zajednice u rješavanju tog problema, te uloga dijaloga kao principa i početne tačke u svim ovim koracima. Gostujući sagovornici su bili eksperti iz oblasti ekonomije, pshihologije, medija i aktivisti.