Tuzla: U srijedu promocija knjige  “Bosanski rat i mir 1992. – 2020.” Omera Ibrahimagića

by nedim
| 14:56
  •  
  •  
  •  
  •  

U srijedu, 16. juna 2021. godine u 17 sati u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla održat će se promocija knjige  “Bosanski rat i mir 1992. – 2020.”, akademika Omera Ibrahimagića.

Promotori knjihe bit će prof dr.Izudin Hasanović, redovni profesor, prof.dr. Edin Muftić, vanredni profesor i prof.dr. Omer Hamzić, vanredni profesor

Najnovija knjiga akademika Omera Ibrahimagića “Bosanski rat i mir 1992 – 2020” donosi nam, na gotovo 700 stranica, jedinstvenu antologiju 65 važnih Ibrahimagićevih radova, od kojih je većina bila objavljena u štampi, znanstvenoj periodici ili u prethodnim izdanjima ovog plodnog autora.

Prezentovani hronološki, od 1992. do 2020. godine, tekstovi svjedoče o Ibrahimagićevoj istrajnoj, živoj i kontinuiranoj intelektualnoj borbi za ideju i realizaciju Bosne, borbi za istinu o hstorijskoj utemeljenosti i političko-pravnoj legitimnosti njene samostalnosti i suverenosti i borbi za mogućnost zajedničkog života njenih ravnopravnih naroda u modernoj, demokratskoj državi.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.