Dolazi prava jesenja sedmica: Od sutra oblaci, kiša i pad temperature

by admin
| 19:27

Za razliku od prethodnih nekoliko dana, sljedeću sedmicu obilježit će kontinuirano oblačno vrijeme uz kišu i blagi pad temperatura.

U ponedjeljak se za našu zemlju predviđa umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz nešto više oblačnosti na zapadu gdje građani mogu očekivati i kišu koja će tokom dana doći i u centralna područja. Temperatura zraka bit će ugodna sa najvišom dnevnom od 17 do 23, a na jugu i do 26 stepeni.

Drugi dan sedmice obilježit će umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Niska oblačnost i magla očekuje se u kotlinama i uz riječne tokove. Također, moguća je mjestimično slaba kiša. Temperatura će zadržati slične vrijednosti kao u ponedjeljak sa maksimalnom visinom od 24 stepena, na jugu do 26.

Srijedu će obilježiti oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom koja će najprije pasti u zapadnim i jugozapadnim područjima države. Ona će se potom postepeno proširiti i na ostale djelove Bosne i Hercegovine. Temepraturne vrijednosti zabilježit će pad u odnosu na prethodne dane – najviša dnevna od 15 do 21, na jugu do 24 stepena.

Četvrtak će izgledati kao prethodni dani uz dodatno zahlađenje – najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stepeni. Tokom navedenih dana jutarnja temperatura kretat će se između konstantnih 8 i 14 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.