Slučaj Matej Periš: Poznati rezultati toksikološke analize

by Tuzla Info
| 16:46

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica izvršenja krivičnog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30.-31. decembra 2021. godine, izvršene provere, do pronalaska njegovog tijela, 18. maja u reci Dunav, kod Ade Huje.

“Tijelo je zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promjena. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjava lica koja su prije nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provjere i obdukcioni nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja”, navodi se u saopćenju.

Naime, obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu konstatovano je da na tijelu Mateja Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Također, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima”, navodi se u saopćenju, navodeći da su komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, ljekara specijalista sudske medicine, piše Blic.

 

“Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mjere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka.

 

Na pronalasku Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbijednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda”, navodi se u saopćenju

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.