Nada da je Matej Periš živ: Otkriven trag koji upućuje na takav zaključak

by nedim
| 11:38

Potraga za Matejem Perišem ušla je u 36. dan. Njegov je otac sve to vrijeme u Beogradu, a jučer su tamo opet došli i predstavnici hrvatske policije. Službenih informacija i izjava o saradnji timova srpske i hrvatske policije ni danas nema. Međutim, jučer se njihovim sastancima pridružio i Nenad Periš.

Predočeni su mu rezultati dosadašnjih istraga kao i rezultati analize telefona na inkriminisanom području.

– Čini mi se da je ovo jedna uobičajena saradnja, ali mogu reći da je za nas u Srbiji svaki dolazak hrvatskih policijskih službenika važan. Očekujemo možda neke nove dokazne materijale i informacije i saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju Mateja – kazao je Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu, javljaju hrvatski mediji.

Jurić je izjavu dao kod ograde pored Save, na mjestu gde je Matej posljednji put viđen, 750 metara udaljenom od kluba Gotik. Kao što se zna iz istrage, Matej je koristio Google mapu za automobil, a signal njegovog mobilnog je uočen nekoliko kilometara dalje kod Velikog ratnog ostrva nakon dva i po sata, piše Objektiv.rs.

– Mislim da je sada ključna ova vrsta potrage i to zato što se pomoću baznih stanica i mobilnog može doći do određenih dokaza. Taj je način potrage bio ključan u pronalasku Tijaninog ubice i Tijaninog tela. Upravo zbog toga, što je bazna stanica uhvatila signal dva i po sata posle – imamo neku nadu da bi Matej mogao biti pronađen živ – zaključio je Igor Jurić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.