Kličko: Albanci su se oslobodili od Srbije, tako ćemo i mi od Rusije

by nedim
| 21:20

Gradonačenik Kijeva Vitalij Kličko, koji je boravio u Davosu, u razgovoru za švajcarski list “Le Canton 27” zahvalio je Albancima i Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da se “Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog”.

“Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije…“, kaže Kličko za švajcarski list, a prenosi N1.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svjetski šampion u boksu, zahvalio je Kosovu i Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu tako i na humanitarnoj pomoći.

“Vjerujem da ćemo mi u Ukrajini vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bit ćemo oslobođeni i mi od Rusije“, rekao je Kličko.