Mešihat Islamske zajednice u Srbiji: Zaustavite prljave napade na rahmetli muftiju Zukorlića

by nedim
| 22:47

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji se na društvenim mrežama oglasio povodom vijesti koju su prenijeli brojni drugi mediji, “u kojoj se grubo zadire i bestijalno tumači privatni život rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića”,

– Mešihat najoštrije osuđuje ovakve nastupe te ih smatra zlonamjernim prema rahmetli Muftiji – ističe se u saopštenju koje potpisuje Informativna služba Mešihata.

Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtjevom za nasljedstvo lažni i zlonamjerni, sa jasnim ciljem diskretitacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Mešihat poziva medije i nadležne državne organe “da zaustave prljave napade na velikana bošnjačkog naroda, koji je nemjerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog povjerenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe”.

– Naslovi poput spomenutog i negativna kampanja na lik i djelo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umjesto kretanja naprijed i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prijete da trajno ugroze ostvarene rezultate – ističe se u saopštenju.

Mešihat poziva vjernike na uzdržanost, “jer nesporni autoritet rahmetli Muftije ne može biti narušen ovakvim i sličnim naručenim senzacionalističkim naslovima i tekstovima”.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.