Slučajno ili namjerno: U kvizu za učenike prikazana proširena karta Hrvatske

by Tuzla Info
| 13:28

U digitalnom kvizu za treći razred osnovne škole objavljena je karta Hrvatske prema kojoj se ova država proteže sve do Srbije.

Naime, na toj karti Hrvatska zauzima kompletan terirorij BiH te dio Srbije. Riječ je o interaktivnom kvizu za 3. razred OŠ iz predmeta Muzička kultura i umjetnost objavljenom na web-stranici izdavačke kuće Profil Klett na kojoj se objavljuju tzv. Repozitoriji, odnosno sadržaji koje objavljuju samostalno nastavnici, učitelji i drugi zaposleni u obrazovanju, pišu 24 sata.

“Kći je za sastavljala popis znamenitosti u zavičaju, pa smo zajedno ‘surfali’. Slučajno smo pronašli i ovaj kviz, bio nam je zanimljiv i zaigrali smo. No na kraju nismo znali bismo li se smijali ili plakali. Morali smo kćeri objasniti da ovo sigurno nije karta Hrvatske”, ispričala je jedna majka.

Radi se o Kvizu “Prepoznaj grad prema slici”, autorice koja radi u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi.

“U vezi kviz zadatka na linkovima koje ste nam poslali, napominjemo da postoje dvije vrste sadržaja na našoj web stranici – jedno su digitalni obrazovni sadržaji, koje idejno i autorski potpisuju naši urednici i suradnici, a posve drugu skupinu čine materijali koji su na tzv. Repozitoriju, za čije sadržaje nismo ni urednički ni autorski odgovorni odnosno nismo njihov izdavač, već su autori zainteresirani učitelji koji izrađuju digitalne sadržaje”, rekli su iz Profil Kletta, a sporna karta je odmah uklonjena.

Naglašavaju da je za “objavljene sadržaje odgovoran isključivo korisnik koji ga koristi” odnosno koji ga je objavio, a “Profil Klett se ne može smatrati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkog računa niti za eventualnu štetu koju ono uzrokuje”.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.