I Ana Brnabić u fabrici laži: RS je nastala 1992. ?!?

by nedim
| 12:21
Srbi u Republici Srpskoj treba da znaju da je Srbija uz njih i da ni pod kojim uslovima i pritiscima neće razmatrati uvođenje sankcija srpskom narodu i njegovim legitimnim predstavnicima, izjavila je premijer Srbije Ana Brnabić.

“Poštujući BiH, Srbija mora da ima posebne veze sa RS, jer je to naš narod tamo”, rekla je Brnabićeva, koja je ocijenila da je u BiH teška, kompleksna i komplikovana situacija, kao i da su veliki izazovi pred Republikom Srpskom.

Ona je navela da danas ide u Banjaluku, gdje će prisustvovati obilježavanju neustavnog Dana RS, navodeći da je sutrašnji dan, 9. januar, 30 godina od osnivanja RS, veliki i važan jubilej, te da će dio Vlade Srbije biti sutra u Banjaluci.

Ona je napomenula da Srbija nikada, ni pod kojim uslovima i ni pod kakvim pritiscima neće razmatrati uvođenje sankcija srpskom narodu i njegovim legitimnim predstavnicima u RS, kao što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vjeruje, kaže, da će odnosi Srbije prema Republici Srpskoj biti jedna od tema predstojećih izbora u Srbiji, 3. aprila, zato što i na političkoj sceni u Srbiji postoje u potpunosti suprotna gledišta na to pitanje.

Ona je istakla je da je “Republika Srpska nastala 1992. godine, prije rata u BiH” kao jasan izraz Srba u BiH da budu bezbjedni i žive u miru i stabilnosti, i kao njihov strah da se ne ponovi genocid koji je izvršen nad srpskim narodom tokom Drugog svjetskog rata.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.