Vidi se u osoba u rijeci: Mediji iz Srbije objavili snimke na kojima je navodno nestali Splićanin

by nedim
| 19:56

Danas je treći dan potrage za Splićaninom koji je nestao u Beogradu 31. decembra, a srbijanski mediji su objavili snimke nadzornih kamera za koje se sumnja da prikazuju Mateja Periša.

Jedan od snimaka prikazuje muškarca koji trči po šetalištu iz pravca Beton hale, gdje je bio Periš kada je nestao, prema Savskoj promenadi, a zatim i po okolnim ulicama.

U jednom trenutku kamere bilježe da muškarac pokušava zaustaviti taksi, ali ga vozač ne prima u vozilo.

Vrlo je indikativan i snimak na kojem se vidi osoba koja pliva u Savi, uz obalu pored Beton hale, no čudno je što pliva tako da se udaljava od obale.

Na tom snimku osobu nije moguće identifikovati po polu ili fizionomiji, ali se po zamasima može pretpostaviti da je riječ o snažnom i dobrom plivaču. Inače, Periš je bio vaterpolista.

Snimke možete pogledati na Alo.rs.

Otac nestalog kaže da je pogledao snimke koje su objavili mediji i tvrdi da na njima zaista jeste njegov sin.

Policijske snage su intenzivno uključene u potragu za njim. Postoje razne teorije o njegovom nestanku, a jedna od njih je i da je upao u rijeku i utopio se. Ovo je otac nestalog odbacio kao realnu opciju zbog toga što je Periš dobar plivač.

Kriminalist iz Zagreba je komentarisao cijelu potragu kazavši da je urađeno dosta propusta, te da je potrebno i njegove prijatelje, koji su došli sa njim tretirati kao osumnjičene, piše Klix.ba.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.