Sahranjeni mladići stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći u Novom Pazaru

by Tuzla Info
| 14:00

Tokom jučerašnjeg dana, više od hiljadu ljudi prisustvovalo je sahrani koja je obavljena u selu Lukare. Dženazi su prisustvovali brojni građani Novog Pazara, a molitvi su prisustovali i visoki zvaničnici Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa Muftijom Mevlud efendijom Dudićem. Dženaza trojici mladića, Amelu Ibrahimoviću (21), Mithatu Hamidoviću (24) i Amaru Ujkanoviću (22), obavljena je u selu Lukare, dok će se dženaza Senadu Đerleku (22) klanjati danas poslije podne u selu Zaluže.

Četvorica mladića nastradala su u čeonom sudaru dva putnička vozila u Selu Lukare nadomak Novog Pazara, na magistalnom putu Novi Pazar-Ribraićei. Oni su bili u vozilu kraljevačkih registarskih oznaka i sva četvorica su stradali na licu mjesta, dok je u drugom vozilu povrijeđena jedna žena i ona se danas nalazi u stabilnoj zdravstvenoj situaciji.

Selo Lukare ali i Novi Pazar, pokriveni su tugom. Svi i danas pričaju o ovom slučaju, kao i cio region. Velika žalost pogodila je ovaj dio Srbije, zbog tuge otkazane su brojne manifestacije, uključujući i večerašnju premijeru filma „Quo Vadis, Aida“, na kojoj je trebalo da gostuju glumci i produkcija filma, te će samo biti prikazan film.

Jedan od drugova koji su tu noć sjedili sa Amelom, Mithatom, Amarom i Senadom u lokalnoj kafečajnici, izbjegao je pogibiju, tako što je u posljednjem trenutku odustao od vožnje sa drugovima i rekao da će ipak ostati.

“Sjedili smo u kafečajnici, smijali smo se i pričali o golfu, zezali se koliko može da se proda, koliko para vrijedi. Zvali su me da idemo kod Nina, našeg drugara, da popijemo kafu, reko sam da je kasno za kafu i da ću ipak ostati, oni su otišli da se provozaju ili do Nina, ali vrlo brzo smo čuli šta se desilo i što je još gore, vidjeli”, kroz suze priča jedan od drugara, prepričavajući ostalima šta se desilo.

Nino, vlasnik kafečajnice u naselju Mur, odmah pored Lukara, kaže da su stradali momci njegovi veliki drugovi i stalni gosti u njegovom lokalu.

“Čuli smo se tu noć, otišli su do grada da na benziskoj uzmu kafe za ponijeti i trebali su da dođu do mene, da se vidimo. Allah je tako htio, uzeo ih je sebi, i nisu stigli do mene. To su momci kristalni, bili su primjer i oličenje dobrote. Svako ko njih zna kazaće ovo isto. Molim Allaha da im podari Dženet. Kod nas se kaže Allahu su bili miliji nego nama, pa ih je zbog toga uzeo sebi”, priča Nino, jedan od prijatelja stradalih mladića iz Novog Pazara.

Svi koji poznaju četvoricu stradalih momaka o njima govore samo najljepše, ističu da su bili vrijedni i dobri momci. Mithat se skoro i oženio, počeo da radi i formira porodicu, a za njega prijatelji kažu da nije bilo boljeg druga od njega. Tako je za sve stradale momke, niko nema da kaže bilo kakvu negativnu riječ, piše nova.rs.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.