Ako ste putnik na dalje relacije trebat će vam strpljenje: Autobusni saobraćaj se odvija sa poteškoćama

by admin2
| 10:19

Autobusni saobraćaj odvija se uz dosta poteškoća, a glavni razlog su od snijega nedovoljno očišćene prometnice – izjavio je za Fenu otpravnik na Autobusnoj stanici “Trans-Turist“u Tuzli Dragan Matuzović.

– Svi autobusi krenu na vrijeme, bilo da idu iz Tuzle ili iz drugih gradova prema Tuzli, a svi kasne u dolasku. Tako je bilo jučer tokom cijelog dana, kada su od 30 minuta do dva sata kasnili autobusi iz Mostara, Sarajeva, Doboja, Bijeljine, Brčkog i drugih mjesta. Zanimljivo je da je najmanje kasnio, svega petnaestak minuta, autobus iz Beograda iako ide preko hladne i zavejane Majevice – kaže Matuzović.

Nije bilo zastoja uzrokovanih kvarom autobusa, a prema njegovim riječima, svi vozači “Trans Turista“ informirali su matično preduzeće o istim razlozima kašnjenja.

– Svi su referisali da ceste nisu dobro očišćene, te je vožnja zbog obilnog snijega bila otežana i usporena – zaključio je Matuzović.

Manja kašnjenja zabilježena su na međunarodnim linijama “Trans Turista“, pa je autobus za Amsterdam kasnio pola sata, dok je u potpunosti realizovan red vožnje na relaciji Tuzla – Zagreb – Pula.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.