Vučić osudio skandiranje navijača Partizana ‘Nož, žica, Srebrenica’

by Tuzla Info
| 18:12

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za medije komentarisao je i nedavne navijačke isapde na utakmici između Novog Pazara i Partizana, na kojoj su, između ostalog, gostujuće pristalice veličale zločinca Ratka Mladića i pjevale “Nož, žica, Srebrenica”.

Ipak, istakao je da je smiješno i tragikomično to što neko smatra da je on naredio da na istoj utakmici isti ljudi skandiraju Ratku Mladiću kao i da uzvikuju parole protiv njega, što je također bio slučaj.

“Vidio sam i Šuljagića iz Srebrenice (Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica) koji je rekao da je Vučić naredio da viču Ratko Mladić pa im je valjda naredio da viču i ‘Vučiću pe..ru” na istoj utakmici”, rekao je Vučić.

Dodao je i da nema ništa protiv ako neko skandira protiv njega, ali da ima ako viče “Nož, žica, Srebrenica”.

“Nemam ništa protiv ako neko skandira protiv mene, ali imam protiv kad neko skandira ‘Nož, žica, Srebrenica’. Kad skandiraju protiv mene, na to sam navikao, i to slušam od 2013. godine. Čovjek se i na mnogo teže stvari navikne, ali imam protiv kada neko skandira Žutoj kući ili Naseru Oriću”, dodao je Vučić.

Podsjetimo, nakon skandiranja Mladiću, navijači Partizana su pjevali i “Nož, žica Srebrenica”, zbog čega Novi Pazar nije želio nastaviti meč 4. kola Superlige Srbije dok gostujući fanovi ne napuste stadion, što se i desilo poslije 38 minuta. Susret je završen pobjedom Partizana rezultatom 4:1.

 

Tuzlainfo/Klix.ba