U Tuzli otvorena moderna Specijalistička ordinacija ginekologije “Dr. Lejla Kamerić”

by nedim
| 21:36

U Tuzli je nedavno sa radom počela Specijalistička ordinacija ginekologije  čijem čelu se nalazi doktorica Lejla Kamerić.

Ordinacija je smejštena u tuzlanskom naselju Sjenjak u moderno opremljenom objektu na adresi Ulica Ismeta Mujezinovića 44, SPO SA Lamela 01 (HEEZ zgrada).

– Dugogodišnju ljubav i ulaganje u svoj posao smo predočili u jednu novu kariku- našu novu ginekološku ordinaciju. Za sva pitanja i dobivanje termina obratite nam se na facebook ili instagram profilu, ili pozivom na sljedeći broj 061/63 80 08 – poručili su iz ove Specijalističke ordinacije.

U ordinaciju smo zavirili kroz dostupnu fotogaleriju:

UPOZNAJTE DOKTORICU LEJLU KAMERIĆ – osobu zaduženu za Vaše zdravlje!

Prim. dr. sc. Lejla Kamerić rođena 20.03. 1971. godine u Tuzli. 1996. godine diplomirala na Medicinskom fakultet u Tuzli.
Nakon završenog pripravničkog staža i položenog stručnog ispita, 1997. godine zapošljava se na Ginekološko-akušerskoj klinici u Tuzli.

Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva započinje 2000. godine, a završava u decembru 2005. godine. Postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Tuzli upisala je 2002. godine, a završila 2005. godine. 2001. godine je boravila u Općoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu, gdje je uspješno pohađala i završila Poslijediplomski tečaj stalnog usavršavanju ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu. Magistarski rad pod nazivom «Ishod trudnoće i porođaj kod trudnica sa EPH-gestozom» odbranila je u junu 2008. godine.

U junu 2011. godine je bila učesnik kursa I kategorije „3D-4D škola ultrazvuka u OB/GIN sa međunarodnim učešćem“ održanom u Banjaluci. Pohađala je poslijediplomski tečaj I kategorije Minimalno invazivne ginekološke kirurgije „Kurt Semm“ u Zaboku 2014. godine, a 2015. godine u Sisku položila završni ispit nakon pohađanog tečaja. Bila je učesnik mnogobrojnih domaćih kao i međunarodnih simpozijuma i kongresa. Autor je kao i koautor više radova. Na Katedri za ginekologiju i akušerstvo Medicinskog fakulteta u Tuzli radi u svojsvu stučnog saradnika iz prakse.

Za dugogodišnji uspješan rad i postignute posebne rezultate na zaštiti zdravlja stanovništva kao i razvoju zdravstva 2016.g. dodijeljen joj je naziv Primarijus. U februaru 2018. godine odbranila je Doktrosku disertaciju pod nazivom „Dopplerska mjerenja arterije uterine kao prediktori ishoda trudnoće sa faktorima rizika za nastanak preeklampsije“.