ORK Tuzla: U toku upis u Školu rukometa, poziv dječacima rođenim 1997. godine i mlađim

by admin
| 20:20
2210 ork tuzla 2

ORK „Tuzla“, koji je kao škola rukometa osnovana 2010. godine i od tada radi sa mnogo uspjeha, a sa novom školskom godinom  je počela sa upisom novih članova rođenih 1997. godine i mlađih.

U Školi rukometa „Tuzla“, kvalitetno se radi sa mladim rukometašima, u nekoliko selekcija, a plod dobrog rada je i nastup njihove ekipe u Prvoj rukometnoj ligi FBiH.

Sa polaznicma škole rade bivši rukometaši i profesori tjelesnog odgoja, a treninzi se održavaju kombinovano u SKPC Mejdan i OŠ „Tušanj“. 

Selekcije Škole rukometa „Tuzla“ su uključene u ligaška takmičenja na nivou Tuzlanskog kantona, a učesnici su i međunarodnih turnira. 

U cilju stvaranja boljih uslova za rad, uspostavljena je i saradnja sa bivšim i sadašnjim rukometašima iz Tuzle, koji uspješno rade u inostranstvu, a koji stručno i finansijski pomažu rad kluba, što je preduslov za još kvaliteniji rad i velika šansa za polaznike ove škole da naprave uspješne sportske karijere. 

Svi zainteresovani da postanu dio ove rukometne porodice dodatne informacije mogu dobiti na telefone: 061/386-321 i 061/238-154.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.