Novo u Tuzli: Zdravi sladoledi “Papi gelato” stižu i na vašu adresu!

by nedim
| 18:33

Sladolede bez laktoze, umjetnih aroma, bojila, stabilizatora i konzervansa, potpuno bez ili s manje rafiniranih šećera i masnoća, kao i one od namirnica isključivo prirodnog porijekla, sve više prave domaći proizvođači i slastičari slijedeći svjetske trendove zdrave prehrane.

Takvu priču u Tuzli je razvio Papi gelato, brend koji je nastao sa ciljem da ujedini istinske ljubitelje tradicionalnog ručno pravljenog autentičnog gelato-a, napravljenog od vrhunskih, organskih i svježih sastojaka, bez dodatnih boja ili okusa.

Svjetski poznat italijanski gelato sladoled konačno dostupan i u Tuzli. Novootvoreni Papi Gelato nudi veliki spektar ukusa ručno rađenih organskih sladoleda po tradicionalnim recepturama italijanskih majstora.

Od ove godine tuzlanski sladokusci imaju priliku uživati u jedinstvenim italijanskim desertima, pa tako Papi gelato pored sladoleda nudi i veliki izbor torti i kolača.

Vlasnik Ranko Salihović iskustvo je sticao u Švicarskoj i Njemačkoj gdje je radio za italijanske majstore sladoleda.

Danas neupitan kvalitet njegovog proizvoda možete i sami probati u novootvorenoj Papi gelato kući sladoleda i torti u centru grada na uglu ulica Hadžihasanage Pašića i Malkočeve (u blizini Čaršijske džamije), između dva najveća tuzlanska trga.

– Gelato po italijanskoj recepturi najzdraviji je desert koji možete pronaći, bez glutena, na organskim bazama i udjelom svježeg voća. Upravo zato gelato je tražen, cjenjen i prestižan svugdje u svijetu. Papi Gelato pored standardnih okusa koje možete pronaći na web stranici svakodnevno ima nove i inovativne specijalitete, poput nedavne ponude sladoleda od hurmi ili slane karamele – rekao nam je Ranko Salihović.

Dostava organskog gelato bez glutena na kilogram sad je moguća i u Tuzli. Jedite zdravo i bez grižnje savjesti. Izaberite svoj kombo okusa na primjer Pistacija i Biskvito, a  preporuka je family pack od dva kilograma i  četiri iceboxa za 30 KM sa dostavom.

Kombinujte omiljene okuse, čokolada, vanilija, jagoda, banana, ananas, limun, pistacio, lješnjak, tamna ili bijela čokolada, višnja, tiramisu…

Danas već možete naručiti svoje omiljene okuse na broj telefona 061 232 028, a početkom ljeta na tri prodajne lokacije u centru grada Papi gelato, kuća sladoleda i torti.

Više inforamcija na Facebook stranici Papi Gelato.