„Navike promijeni školu opremi“: Učenici osvojite vrijedne nagrade za svoju školu!

by nedim
| 20:20
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Regionalno takmičenje „Navike promijeni školu opremi“ organizovano je u cilju promocije energetske efikasnosti i uštede energije i vode u školama sa područja Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina) i Brodsko-posavske županije (Hrvatska).

Učenici, ako u vašoj školi možete izmjeriti:

– potrošnju električne energije (posjedujete individualni uređaj/e za mjerenje potrošnje električne energije – brojilo); i/ ili
– potrošnju vode (posjedujete individualni uređaj/e za mjerenje potrošnje vode – vodomjer); i/ ili
– potrošnju toplotne energije (posjedujete individualni uređaj za mjerenje potrošnje toplinske energije – kalorimetar ili mjerilo potrošnje plina);

prijavite se na regionalno takmičenje škola „Navike promijeni – školu opremi“ i osvojite vrijedne nagrade za svoju školu.


VIŠE INFORMACIJA O TAKMIČENJU I USLOVIMA UČEŠĆA PROČITAJTE OVDJE.

Nakon završetka takmičenja proglasit će dvije škole pobjednice i to jednu u Tuzlanskom kantonu (BiH) jednu u Brodsko – posavskoj županiji (HR).

Škole koje pobijede dobiti će:

 – fotonaponski sistem za proizvodnju električne energije;
– solarni laboratorij sa mnogo korisnih stvari za školu (npr. solarno drvo, solarna klupa, solarni roštilj ili solarne lampe).

Rezultati koje postignu škole sa područja Tuzlanskog kantona u takmičenju i donacija koju osvoji prvoplasirana škola, biti će vrednovaneod strane Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, kroz Instrumentarij za vrednovanje skola. Sve škole koje budu učestvovale u takmičenju će od organizatora dobiti pismo zahvale.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.