OO SDA Tuzla: Održane tribine u još tri mjesne zajednice

by admin
| 6:39

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla nastavio je sa organizovanjem tribina po mjesnim zajednicama općine Tuzla na kojima se govorilo o političkoj poziciji SDA u kontekstu predstojećih izbora te osnovnim smjernicama OO SDA Tuzla na lokalnom nivou.

Nakon Slavinovića, Dobrnje i Kreke, tribine su održane i u MZ Novi grad II,  Kula i Batva, a prisustvovao im je veliki broj članova i simpatizera Stranke.

Jedan od uvodničara tribine, potpredsjednik OO SDA Tuzla gospodin Bajazit Jašarević govorio je o značaju SDA za stabilnost BiH i o političkim ciljevima Stranke : “ SDA ponovo poziva naš narod da da podršku stranci koja je pokazala da kada je vodeća stranka onda narod sigurnim putem ide naprijed. U periodu od 2002. do 2006. godine kada je naš narod dao povjerenje SDA pokazalo se da se sa glavnim politikama koje znače izgradnju BiH i njeno očuvanje otišlo daleko naprijed. Pokazalo se i koliko se u BiH pokvari stanje kada SDA nema vodeću, odlučujuću ulogu. To nam priznaju sad i oni koji su nam najjači partneri i suparnici. “ – istakao je Bajazit Jašarević.

Predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla Sabahudin Imamović istakao je da je Općinsko vijeće Tuzla jedini organ vlasti u kojem su zastupljeni izabrani predstavnici Općinskog odbora SDA Tuzla, te se tako kroz rad Kluba vijećnika prepoznaje suština i ciljevi politike OO SDA Tuzla. “ Članovi SDA  moraju u svako vrijeme i na svakom mjestu riječju i djelom afirmisati navedenu politiku koja treba da dovede do poboljšanja stanja u Tuzli “ – kazao je Imamović.

O ciljevima OO SDA Tuzla i radu Operativnog izbornog štaba te o aktivnostima koje se poduzimaju u ovom predizbornom periodu govorili su predstavnici Operativnog izbornog štaba OO SDA Tuzla kao i predsjednik i članovi Izvršnog odbora OO SDA Tuzla.

Na ovim tribinama aktivni su bili i građani koji su uvodničarima postavljali pitanja i izrazili su čvrsto uvjerenje u izbornu pobjedu SDA u oktobru. Velika podrška građana svih mjesnih zajednica u Tuzli potvrdila je da je snaga u jedinstvu i da svi zajedničkim naporima podržavaju sve kandidate SDA Tuzle i kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH gospodina Bakira Izetbegovića. O povjerenju koje građani ukazuju Stranci demokratske akcije u Tuzli, osim dobre posjećenosti tribinama, svjedoči i broj novih članova. Tako su na tribini u MZ Kula predsjedniku OO SDA Tuzla Salki Bukvareviću uručene pristupnice novih članova Stranke iz ove mjesne zajednice.  OO SDA Tuzla i svi članovi i simpatizeri Stranke izrazili su duboko žaljenje povodom nesreće koja se desila u jami Raspotočje u Zenici u  kojoj je život izgubilo pet rudara te su uputili iskreno saučešće porodicama poginulih rudara, kao i cijelom kolektivu RMU Zenica – saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću OO SDA Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.