Gdje za vikend: Tuzla je u subotu, 21. jula, regionalni centar dobre zabave!

by nedim
| 20:04

Portal Tuzainfo.ba i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona Vam kroz našu novu rubriku “Gdje za vikend” preporučuju turističke destinacije i manifestacije koje će Vaše ljeto u Tuzlanskom kantonu učiniti još zanimljivijim.

U vikendu koji je pred nama s razlogom preporučujemo Tuzlu, koja će u subotu 21. jula biti regionalni sportski i muzički centar, koja sa sadržajima koje nudi sigurno garantuje dobru zabavu.

Centralni događaj subote pred nama je 2. tuzlanski noćni polumaraton, koji u grad soli dovodi više stotina ljubitelja trčanja, koji od 20.30 sati sa najvećeg trga u BiH, Trga slobode, kreću u borbu sa kilometrima i vremenom, a u tome će proći kroz cijeli grad.

-Građani su pozvani da izađu na ulice i podrže trkače te na taj način i oni budu dio ovog velikog sportskog događaja u Tuzli – poručili su organizatori ARK “Rekreativci” Tuzla, koji očekuju impresivan broj od 800 učesnika u dvije trke.

Dio ovog događaja je i Pasta Party, koji počinje u 16 sati u Caffe-u Sloboda na Sonom trgu, a koji će okupiti učesnike večernjih trka, ali i ostale znatiželjne posjetitelje.

Dio naše subotnje preporuke su i sadržaji u okviru Festivala “Kaleidoskop” koji se održava u Tuzli u periodu od 17. do 22. jula.

Tako već od 10 sati u okviru ovog sajma u Gradskom parku možete posjetiti „Kaleidoskop art“, mali sajam umjetničkog i poduzetničkog stvaralaštva. Na sajmu su izloženi su razni predmeti, od umjetničkih slika, sukulenata, terarijuma, modnih predmeta i rekvizita, suvenira, pa do raznorazne bižuterije, igračaka, magneta…

Tokom dana možete posjetiti Barok Art Distrikt, te pratiti izradu murala koji se oslikava tokom festivala. Mjesto događaja je ulica Barok u centru Tuzle, koja je mjesto okupljanja umjetnika i ljubitelja audio vizuelne umjetnosti. 

– Svaki dan možete doći na druženje i hladno piće. A svaku noć će biti warmup party i pripreme za nedjelju 22. juli kada uz audio vizuelni nastup grupe Fa11out zvanično otvaramo Art Distrikt – poručuju organizatori.

Obzirom da za 21. juli meteorolozi najavljuju pravi ljetni dan, nezabilazna preporuka je i posjeta kompleksu Panonskih jezera, jednoj od najatraktivnijih kupališta u regionu.

Nakon okončanog polumaratona, na kojem se prvi trkači u cilju na Trgu slobode očekuju nakon nešto više od dva sata trčanja, ili odmah nakon starta, imat ćete priliku uživati velikom koncertu u festivalskom koncertnom prostoru u parku kod bivše Muzičke škole. Ulaz je slobodan, a zabavljat će vas Generacija bez kompasa, E-play, Letu Štuke, JINX i Zoster.

Prvi izvođači na sceni će biti od 20.00 sati.

Tuzla Vam ove subote, 21. jula zaista ima mnogo toga za ponuditi, stoga ne propustite, dođite (ostanite), otkrijte i uživajte.

(Tuzlainfo.ba)

Sadržaj je kreiran uz potporu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona u okviru Programa podizanja kvalitete turističke ponude Tuzlanskog kantona za 2018. godinu.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.