Tužilaštvo BiH poziva političare iz RS-a na saslušanje u predmetu “Napad na ustavni poredak”

by Tuzla Info
| 14:09

Tužilaštvo BiH poziva političare iz Republike Srpske na saslušanja u predmetu “Napad na ustavni poredak”.

Jedan od onih koji je dobio poziv je predsjednik DNS-a, Nenad Nešić. On je kazao da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH da 21. decembra da izjavu po predmetu “Napad na ustavni poredak” za koji mu je stigao poziv.

“Kao odgovoran čovjek uvijek sam dostupan pravosudnim organima. Na žalost, vjerujem da je ovo više politički nego pravosudni postupak. Odbrana Republike Srpske može biti samo odbrana, a ne narušavanje ustavnog poretka. O svemu ću blagovremeno obavijestiti javnost”, istakao je Nešić.

U pozivu koji je uručen predsjedniku DNS iz Tužilaštva BiH navodi se da se pred Tužilaštvom vodi predmet protiv nekoliko osoba zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela Napad na ustavni poredak. Nešić je pozvan da da izjavu u svojstvu svjedoka, prenio je Klix.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ranije ovog mjeseca je formiralo predmet koji se odnosi na odluku Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) o formiranju entitetske agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Narodna skupština RS-a nakon toga je usvojila i set zaključaka kojim se započinje proces povrata nadležnosti sa BiH na entitete u sektorima pravosuđa, sigurnosti i indirektnih poreza.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.