Šarović: Priprema se teren za Dodikovu smjenu

by Tuzla Info
| 11:30
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarisao je moguću smjenu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. On kaže da postoji ta mogućnost te da se teren za nju sprema.

Šarović je gostujući u prigramu BN-a komentarisao posljednju izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta gdje je on govorio o napadima iz RS-a na državu BiH te stavove pojedinih evropskih parlamantaraca. Lider SDS-a upitan je o mogućnostima za smjenu Milorada Dodika.

“Pa ja mislim da hoće, priprema se teren za takvo nešto. Prije svega sačekat ćemo jednu ozbiljnu raspravu u Vijeću sigurnosti sada u oktobru. Od te rasprave zavisi budući status gospodina Svhmidta, tu će biti njegov izvještaj. Iza toga imamo istek mandata EUFOR-a koji treba da se produži, rade se razne zakulisne igre”, naveo je Šarović.

On kaže bez obzira kako “krstili” Schmidta da on dolazi iz jedne ozbiljne zemlje i da ga ne treba ponižavati i omalovažavati kako se može čuti u RS-u.

“To je jedno ludilo. Prvi saradnik Angele Merkel dolazi u BiH, ništa nije slučajno, i moramo imati bar toliko pristojnosti zbog zemlje iz koje dolazi. Pogledajte kako parlamentarci u Briselu sada traže sankcije, ne za pojedince, već za cijelu RS. Mi zbog toga možemo imati ozbiljne finansijeke probleme”, naveo je Šarović.

Šarović kaže kako nije ni slučajan dolazak novih američkih dipolomata na ovom području, od kojih su neki učestvovali i u svrgavanju Slobodana Miloševića, prenosi Klix.

“Ako neki misle da je to slučajno, ja im kažem da nije”, kazao je Šarović.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.