Danas dvije vježbe policijskih snaga Republike Srpske

by Tuzla Info
| 10:24
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas istovremeno organizuje dvije taktičko-pokazne vježbe – jednu u Donjim Baraćima kod Mrkonjić Grada, a drugu na Јahorini.

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor će u Donjim Baraćima izvesti vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji, najavljeno je iz MUP-a.

Vježba će biti održana u 12 sati u krugu preduzeća “Dragiša komerc”.

Na Јahorini će policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i Јedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvesti vježbu sprječavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar “Јahorina”.

Vježba će biti održana u 12 sati u blizini hotela “Dva javora”.

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, rečeno je da je riječ o provokaciji te da je Komšić s tim upoznao izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriela Escobara.

“U vježbi učestvuju MUP i žandarmerija RS-a te je jasno kako je riječ o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta”, saopćeno je iz Komšićevog kabineta.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.