Tegeltija nagovijestio da bi se Dodik mogao sastati s Erdoanom: Samoizolovati se od ostatka svijeta bilo bi štetno za RS

by Tuzla Info
| 7:56
2003 tegeltija

Još je neizvjesno da li će Milorad Dodik prisustvovati u petak sastanku članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) koji dolazi u službenu posjetu BiH, piše avaz.

– Ni član Predsjedništva Milorad Dodik, niti njegov kabinet još nisu dali nikakvu informaciju o tome da li će on i prisustvovati tim sastancima – naveo je Dodikov savjetnik Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao još nije ni utvrđen zvanični protokol te posjete niti ga je Protokol Predsjedništva BiH uputio Dodiku i tražio od njega izjašnjenje da li će prisustvovati sastancima.

Ipak, da bi Dodik mogao prisustvovati sastanku nagovijestio je njegov savjetnik Milan Tegeltija.

On je na Twitteru podijelio tekst pod naslovom: “Erdoan dolazi u petak u BiH, Dodik stiže na sastanak” te u opisu naveo:

– Opet spin! NSRS nikada nije donijela odluku da će se predstavnici Republike Srpske samoizolovati od ostatka svijeta i da niko iz Republike Srpske neće razgovarati sa predstavnicima drugih država, morali bi biti nerazumni, glupi jer bi to bilo na štetu RS – naveo je Tegeltija.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.