Čeka se i više od dva sata: Gužve na više graničnih prelaza između BiH i Hrvatske

by nedim
| 16:11
  •  
  •  
  •  
  •  

Na više graničnih prelaza na izlazu iz BiH danas se bilježe višesatna čekanja.

Vikend je, smjena je turista, mnogi se vraćaju svojim kućama u neku od zemalja Evrope, pa su duge kolone vozila na većini graničnih prelaza. Trenutno su na svim graničnim prelazima na sjeveru i zapadu kilometarske kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Izdvajamo prelaze: Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Šepak. Nešto kasnije očekujemo kolone vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima na jugu zemlje – saopšteno je iz BIHAMK-a.

Dva sata vozila čekaju na ulazak u Hrvatsku iz pravca BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, priopćio je Hrvatski auto-klub.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi na izlazu iz BiH čeka se jedan i po sat, a u Brčkom i Orašju do 30 minuta. Čekanje na granici na prelazu Velika Kladuša je oko jedan sat.

Vozila na ulazak u Sloveniju na graničnom prelazu Macelj čekaju oko tri sata, a po dva sata na prelazima Rupa i Pasjak. Na izlazu iz Srbije čeka se jedan sat na graničnom prelazu Batrovci.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.