Zmajevi večeras dočekuju Crnogorce, Petev šansu daje mladim igračima

by nedim
| 8:43
  •  
  •  
  •  
  •  

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 18 sati na stadionu Grbavica dočekuje Crnu Goru, a BiH će nastupiti bez najboljih igrača Edina Džeke i Miralema Pjanića, a Crnogorci su bez Stevana Jovetića, a vjerovatno i Stefana Savića.

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev još čeka prvu pobjedu na klupi BiH, a bh. nacionalni tim nije nikoga pobijedio od 18. novembra 2019. godine.

– S obzirom da na spisku imamo dosta novih i mladih igrača, naravno da ćemo isprobati mnogo njih. Važno je da održimo neki sistem igre i da to bude od onog što je bilo prije – kazao je Petev.

Ističući da su sve utakmice važne, bez obzira na period u kojem se igraju, selektor Petev je kazao da svaki pojedinac mora dati sve od sebe da se dokaže na ličnom nivou i da odgovornom igrom pokušaju doći do uspjeha.

Jedini dosadašnji meč BiH i Crna Gora igrale su 2018. godine na Bilinom polju u Zenici, a susret je okončan bez pogodaka. Duel je imao i svečani karakter jer su se od bh. tima tada zvanično oprostili Emir Spahić, Vedad Ibišević i Zvjezdan Misimović.

Za razliku od tog duela, večerašnja utakmica na Grbavici igrat će se bez prisustva navijača.

Utakmicu sudi Novak Simović iz Srbije.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.