Koalicioni sporazum sa SNSD-om: Ćamil Duraković predsjedavajući SO Srebrenica

by nedim
| 15:21
  •  
  •  
  •  
  •  

Uprkos bojkotovanju izbora, a potom i odbijanju da preuzmu mandate, odbornici iz reda koalicije “Moja adresa: Srebrenica” su danas preuzelki i mandate i funkcije.

Tako je jedan od lidera ove koalicije Ćamil Duraković danas, u nastavku konstituirajuće sjednice Skupštione Opštine Srebrenica, imenovan za predsjedavajućeg SO. Za njegovo imenovanje glasalo je 12 odbornika, dok ih je osam bilo protiv.

Za zamjenika načelnika Opštine, na dužnost koordinatora za ekonomske projekte imenovan je Hamdija Fejzić, koji je i u prethodnom mandatu obavljao ovu dužnost.

Na osnovu sporazuma, kojeg su predstavnici koalicije “Moja adresa: Srebrenica”, a koju čine SDA, DF i SBiH, potrpisali sa SNSD-om, uz pristanak lidera ove dvije partije Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, podijeljene su i ostale fotelje u Srebrenici.

Tako su bošnjačkom, odnosno zvanično probosanskom bloku, osim spomenute dvije funkcije, pripale i dužnosti: načelnik  Odjeljenja za opštu upravu, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise, direktor JU Dječiji vrtić/obdanište “Poletarac”, direktor JU “Kulturni centar Srebrenica”-tehnički direktor JKP “Polet” (iz reda zaposlenih), nadzorni organ infrastrukturnih projekata u Odjeljenju za urbanizam, glavni i odgovorni urednik JP RTV Srebrenica (po penzionisanju dosadašnjeg urednika iz reda zaposlenih).

S druge strane, SNSD je dobio sljedeće funkcije: potpredsjednik Skupštine, sekretar Skupštine, načelnik Odjeljenja za budžet i finansije, načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, direktor JP “Direkcija za razvoj opštine Srebrenica”, direktor JU “Dom zdravlja Srebrenica”, direktor JU “Centar za socijalni rad”, direktor JU “Turistička organizacija”, direktor JU RTV servis (radio), direktor KP “Polet”.

Zanimljiv je član IV ovog sporazuma, kojim su se obje strane potpisnice osiguralče da im se niko neće miješati u kadrovsku politiku.

– Kadrovska politika je dogovorena u smislu da se jedan politički blok neće miješati niti opstruisati kadrovske prijedloge, imenovanja i kadrovska rješenja drugog bloka, glasi ovaj član, piše Oslobođenje.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.