Policija traga za“Miralemom iz Modriče”: Prodavao nepostojeću naftu

by nedim
| 10:12
1608 novac
  •  
  •  
  •  
  •  

Policija traga za prevarantom “Miralemom iz Modriče”, koji se tako predstavljao i za 4.000 KM prevario tri osobe kojima je ponudio naftu po povoljnijim cijenama.

Prema informacijama iz policije, “Miralem iz Modriče” je 12. aprila prevario dvije osobe iz Doboja i Gračanice za oko 2.500 KM. On je, kako saznajemo, telefonom sa dvojicom muškaraca dogovorio da im nabavi dvije i po tone nafte po povoljnijim cijenama, pišu Nezavisne.

– Predstavio im se kao Miralem iz Modriče. Od prvog je uzeo 1.000 KM za tonu, a od drugog 1.500 KM za tonu i po nafte. Rekao im je da dođu pred Rafineriju ulja u Modriči kako bi preuzeli robu, ali kada su došli, nisu našli ni njega ni naftu. Prevarantu se tu izgubio svaki trag – kazao je izvor blizak istrazi.

Isti slučaj zabilježen je pet dana ranije, a u priču prevaranta povjerovao je i lakovjerni Dobojlija koji je putem internet-oglasnika tražio da kupi regresiranu naftu.

– Njemu se nakon nekog vremena javio muškarac i ponudio mu naftu po cijeni od 1,5 KM po litru. Dogovorili su se da se nađu na jednoj pumpi gdje su, prema prijavi žrtve, došla dvojica muškaraca predstavljajući se kao radnici Rafinerije ulja iz Modriče – kazao je izvor “Glasa” blizak istrazi.

Dodao je da je Dobojlija prevarantima za gorivo dao 1.400 KM, a oni su mu rekli da moraju samo da odu po putni nalog kako bi dobio robu.

– Obećali su mu da će cisternu odvesti do njegove kuće i da ih sačeka kako bi im pokazao put. On ih je čekao prema dogovoru, a kako se nisu pojavili, shvatio je da je prevaren pa je pozvao policiju – kazao je naš izvor.

Policijska uprava Doboj saopštila je da je prva prevara prijavljena 7. aprila Policijskoj stanici Doboj 1, a druga 12. aprila Policijskoj stanici Modriča.

– Prvo je jedan čovjek prijavio da je dvojici nepoznatih muškaraca koji su se predstavili da rade u Rafineriji ulja u Modriči dao 1.400 KM za regresiranu naftu, ali je nije dobio. Pet dana kasnije, dvije osobe su prijavile da su kontaktirale čovjeka koji im se predstavio kao “Miralem iz Modriče” kako bi kupili naftu. Jedan mu je dao 1.000, a drugi 1.500 KM za naftu koju nisu dobili – rekli su u PU Doboj.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.