Uhapšen na granici: U BiH pokušao unijeti 260 kilograma marihuane

by nedim
| 10:20

Crnogorska policija zaplijenila je oko 260 kilograma marihuane na graničnom prelazu Vraćenovići-Deleuša na granici sa BiH i uhapsila osobu čiji su inicijali B.G. (37) iz Podgorice.

Policija je na prelazu Vraćenovići kontrolisala teretno vozilo, kojim je upravljao B.G, i u posebno izrađenom “bunkeru” u priključnom vozilu pronašla je drogu, za koju se sumnja da je namijenjena za krijumčarenje ka jednoj od država zapadne Evrope.

U kamionu nije bilo legalne robe namijenjene za izvoz, već je prazan trebalo da napusti teritoriju Crne Gore, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio hapšenje B.G. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i promet droge.

Iz policije su naveli da je ova višemjesečna policijska akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge realizovana sinoć, a sprovođena je kroz razmjenu podataka sa međunarodnim partnerima, sa ciljem presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka BiH, Hrvatskoj i dalje ka zemljama zapadne Evrope.