Vatrogasci u Tuzlanskom kantonu imali više intervencija u pet gradova i općina

by Tuzla Info
| 13:00

Vatrogasci u Tuzlanskom kantonu u posljednja 24 sata imali su više intervencija u nekoliko gradova. Prema izvještaju Civilne zaštite, intervencije su bile u Tuzli, Banovićima, Gračanici, Srebreniku i Živinicama.

Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je četiri intervencije na gašenju požara, dva požara niskog rastinja u naselju Brđani i u ul. Kozlovačke čete, požar na divljoj deponiji smeća u naselju Banj Brdo i požar jalovine u naselju Ljepunice.

Općina Banovići: Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara divlje deponije smeća u naselju Gljivice.

Grad Gračanica: Vatrogasna jedinica grada Gračanice imala je intervenciju gašenja požara na pomoćnom objektu (Štala) i veće količine bala sijena (oko 600 kom) u naselju Doborovci.

Grad Srebrenik: Vatrogasna jedinica grada Srebrenika imala je dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja u naseljima Donji Srebrenik i Ratioš-Srebrenik.

Grad Živinice: Vatrogasna jedinica grada Živinica imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Šarenjak. Svi požari su lokalizovani i ugašeni