Građevinsko-geodetska škola Tuzla: Veliko interesovanje za novo zanimanje

by admin
| 4:13

U Građevinsko-geodetkoj školi u Tuzli je održana promocija novog zanimanja “Izolatera ovojnice objekta” na kojoj su bili prisutni zainteresirani učenici i njihovi roditelji. Promocija se sastojala od uvodnog dijela u kojem je od strane menadžmenta škole i profesora iz Tuzle i Švicatske bio prezentiran sadržaj novog zanimanja, budući način rada i novi pristup u obuci učenika.

Nakon prvog dijela budući učenici su u radionici, namjenjenoj za ovo zanimanje, učestvovali u nekoliko interesantnih vježbi na osnovu kojih su shvatili kojim vještinama trebaju ovladati tokom njihovog trogodišnjeg školovanja.

Izvođenje nastave za prvu generaciju će se realizirati u Partnerstvu sa Polybau školom iz Švicarske, koja je poznata po kvalitetnoj obuci zanatlija za toplotnu izolaciju ovojnice objekata u Europi i šire. Profesori Polybau škole će pored stučne podrške školi u Tuzli biti direktno uključeni u edukaciju prve generacije “Izolatera ovojnice objekta”.  Njihova prva posjeta i obuka učenika je najavljena za jesen 2016.

Veliku pažnju učenika i njihovih roditelja je privuklo da će u izvođenje nastave biti uključeni eksperti iz Švicarske i da će za prvu generaciju biti obežbjeđena besplatna edukacija u Švicarskoj.

Menadžment škole je istakao da očekuje da će u saradnji sa građevinskim firmama za većinu učenika obezbijediti stipendiju i mjesto za izvođenje dijela praktične nastave.

Učenici i roditelji dodatne informacije mogu dobiti u prostorijama škole.

(TI)