Priznanje dr. Edinu Suljagiću: Uspješno učešće bh. stručnjaka na Kongresu u Aziji

by admin
| 6:38

Dr. Edin Suljagić, osnivač i utemeljitelj Dermatološko kozmetičkog centra Farah koji uspješno radi od 1998. godine, krajem augusta je boravio u Indoneziji gdje su se u tamošnjim gradovima Jakarta, Bandung i Balikpapan održavali kongresi dermatovenerologa sa 10.000 učesnika i ginekologa sa 3.000 učesnika.

Tokom boravka u Indoneziji, gdje je bio jedan od pet pozvanih učesnika iz Evrope i jedini iz BiH, priznati stručnjak dr. Edin Suljagić je dobio priznanje azijskih dermatovenerologa za uspjeh, iskustvo i stručnost u liječenju akni i ožiljaka od akni.

-Dr. Suljagić je u Indoenziju pozvan i od firme FOTON, jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača lasera, sa ciljem prisustva instalaciji dva lasera spomenute firme  u ordinacijama u Džakarti, te učešću na Kongresu ginekologa u gradu Bandung sa temom Laserska vaginoplastika. U Balikpapanu je prisustvovao i najvećem azijskom Kongresu dermatovenerologa sa temom „Laserske intervencije na licu i tijelu“  – istakli su u DKC Farah.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu i odličnim rezultatima na polju laserskih intervencija na licu i tijelu, dr. Suljagić je kao moderator učestovao na Simpozijumu sa temom „Liječenje akni i posljedica od akni i podmlađivanje“.

-Na Simpozijmu koji je privukao veliku pažnju učesnika, dr. Suljagić je imao vrlo zapaženo izlaganje, te vodio okrugli sto sa temom razmjene iskustava iz ovog domena i odgovarao na postavljana pitanja učesnika. Također je učestvovao i na workshopu  gdje je nadzirao rad azijskih kolega i lično intervenisao u pojedinim slučajevima – rečeno je za naš portal iz DKC Farah.

Priznati bh. stručnajk je već dobio poziv za učešće na slijedećem azijskom kongresu koji će se održati na Baliju 2016. godine, a dogovorene su i posjete azijskih dermatovenerologa Bosni i Hercegovini i Farah centrima u Tuzli i Sarajevu.

(Tuzlainfo.ba / A.V.)