Američka i švedska vlada: Projekat za otvaranje novih radnih mjesta

by admin
| 7:46
0301 usaid-gold

Zajednički projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida), Projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) označava zvanični početak rada potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju sa šest partnerskih općina.  David Barth, direktor misije USAID-a u BiH, Pelle Persson, savjetnik  Sida-e, i načelnici/gradonačelnici Tuzle, TBanja Luke, Bihaća, Bijeljine, Centra Sarajevo i Ljubuškog, potpisaće Memorandum o razumijevanju u utorak, 4. februara, 2014. godine.

Glavni cilj USAID/Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) je snažna podrška lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta. 

U ostvarenju tih ciljeva Projekat će angažovati građane, javni i privatni sektor, akademsku zajednicu, nevladine organizacije, kao i donatore. 

USAID/Sida GOLD projekat će razvijati model održivog lokalnog ekonomskog razvoja pri čemu će partnerske općine kreirati model ekonomskog razvoja, koji će biti primjenjiv u cijeloj zemlji  kao temelj za održiv ekonomski rast.

(tuzlainfo/ekapija)