Grad Tuzla: Danas obilježavanje Dana početka otpora agresiji na BIH

by admin
| 6:15

Grad Tuzla nizom aktivnosti danas će obilježiti 4. aprila 1992. godine, datuma od posebnog značaja za noviju historiju Tuzle, dana kada je SO Tuzla donijela odluku o otporu agresiji na Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu.

Tadašnja Skupština opštine Tuzla je na svojoj trećoj hitnoj sjednici, donijela Odluku o pružanju organiziranog otpora agresiji na BiH, odnosno odluku da se na zakonit način od agresije brani Tuzla i Bosna i Hercegovina.
Odbornici Skupštine Općine su tom prilikom pokazali punu zrelost, svjesni odgovornosti za historijski trenutak u kome se nalaze, zajedno sa građanima Tuzle i Bosne i Hercegovine, pa su za odluku glasali odbornici iz svih političkih stranaka, uključujući i tadašnje odbornike SDS-a.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA (SUBOTA, 4. 4. 2015.):

-10,00 ODAVANJE POŠTOVANJA I POLAGANJE VIJENACA NA SPOMEN OBILJEŽJA

Polaganje vijenaca na spomenik Partizanskim brigadama

Polaganje vijenaca na spomenik Zlatnim ljiljanima

Polaganje vijenaca na spomenik poginulim braniteljima Tuzle i BiH 1992. – 1995.

Polaganje vijenaca na groblju civilnih žrtava

Ceremonijalni plato Slanja banja

10,45 POLAGANJE VIJENCA NA SPOMEN PLOČU NA ZGRADI U KOJOJ JE ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE TUZLA, 4. 4. 1992. GODINE ( Kino Kaleidoskop -zgrada bivšeg Radničkog univerziteta)

11,00 SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA TUZLA Kino Kaleidoskop Tuzla

13,00 SVEČANO POSTROJAVANJE ČLANOVA UDRUŽENJA GRAĐANA DEMOBILISANIH POLICAJACA “MANEVARAC” I DEMOBILISANIH PRIPADNIKA 1. MANEVARSKE ČETE MOSNIK I DRUŽENJE GRAĐANA ISPRED PROSTORIJA MZ MOSNIK

(TI)