Uskoro: Austrijanci flaširaju “Mušku vodu” i prodaju u Aziju!

by admin
| 23:48
2211voda
  •  
  •  
  •  
  •  

Vlada Tuzlanskog kantona jučer je donijela Odluku kojom je kao koncesor za dodjelu koncesije za korištenje prirodne izvorske vode “Muška voda” općina Kladanj određeno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 

Ova Odluka je donesena, nakon što je Vladi TK-a upućena samoinicijativna ponuda novoosnovane firme DOO “Muška voda” Kladanj.

 

Ovo je tek jedan od koraka, ka ponovnom pakovanju “Muške vode” kladanjskog brenda, poznatog širom bivše države.


 

Naime, nedavno je u Kladnju sa većinskim ulaganjem austrijskih biznismena formirano spomenuto preduzeće, koje je već pokrenulo aktivnosti za flaširanje i plasman poznate kladnjske vode.

 

Kako  mo nezvanično saznali, najveći procenat “Muške vode” bit će namjenjen izvozu u azijske zemlje.

 

Veći dio potrebne mehanizacije za pokretanje proizvodnje je već u Kladnju, a tačan datum kada će se “Muška voda” naći na tržištu, će se znati nakon što spomenuto Ministarstvo, dogovori detalje Ugovora o koncesiji.

 

Inače, “Muška voda” koja se tek kratko flaširala sedemdestetih godina prošlog vijeka, popularnost je stekla nakon što su joj mnogi pripisivali afrodizijačke moći. Analizom je međutim utvrđeno da ova voda snižava šećer u krvi i pritisak, te povoljno utiče na neurovegetativni sistem i probavu.

 

Afrodizijačka svojstva su i dalje tek tajna njenih korisnika.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Prvobitno pakovanje “Muške vode” (Ilustracija)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.