Foto: Majda Treštić i Laris Maglić pobjednici Univerzitetskog plesnog bala

by admin
| 21:58
ples

Pobjednici Trećeg Univerzitetskog plesnog bala su Majda Treštić studentica Ekonomskog fakulteta i Laris Maglić student Elektrotehnike. Proglašenje pobjednika bilo je kruna plesne večeri, koja će kako najavljuju iz redova organizatora Univerzitetskog plesnog kluba, očigledno preći u tradiciju.

 

Oko petedeset plesnih parova i gostiju većinu večeri su proveli na plesnom podiju Univerzitetske dvorane, očigledno se dobro zabavljajući uz muziku „Rapsodije“ i uživajući u onome što su naučili u proteklim mjesecima vrijednog vježbanja. Žiri koje su činili Adrijana Lukić, Gordana Hrvić i Nihad Smajić budno je pratio trud i umijeće amaterskih plesnih parova i na kraju se odlučio za pobjednika proglasiti spomenuti plesni par, koji će kao nagradu dobiti putovanje u Španiju. Aplauz oko tri stotine posjetitelja potvrdio je da žiri nije pogriješio.

 

Međutim, teško se oteti utisku da su nakon ranijih najava organizatora posjetitelji od večerašnjeg bala ipak očekivali više. Naime, nismo mogli primjeti nešto novo u odnosu na prošlu godinu. Poprilično skučen prostor i ambijent koji nudi ova sportska dvorana, te već standardna scenska rješenja nisu cijelom događaju dali onu i minimalnu dozu glamura i elegancije, kakvu manifestacija sa epitetom „bal“ mora imati.

 

Ali, da dobronamjerna kritika ne bude pogrešno shvaćena,  ideju koja je napokon u Tuzlu donijela nešto novo i nesvakidašnje sigurno treba podržati. Vjerujemo da će je pored Univerziteta znati prepoznati i drugi od kojih se očekuje da daju svoj dopinos da jedini Plesni bal u ovom dijelu BiH uspije otići i koju stepenicu više. Grupa ljudi koja je pokrenula cijeli projekat to sigurno zaslužuje.

 

Na kraju treba spomenuti da je i večeras skupljana pomoć za našu sugrađanku Meliku Spahić, kojoj je hitno potrebna transplatacija koštane srži.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Tuzlainfo team (naslovna fotografija – pobjednički plesni par)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ples_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ples_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ples_5