Nova radna mjesta kroz projekte NERDE

by admin
| 7:35
nerda2
  •  
  •  
  •  
  •  

Regionalna razvojna agencija za ekonomsku regiju sjeveroistočna BiH (NERDA), jučer je prezentirala značajne rezultate u svom radu, vezane za period prvih šest mjeseci ove godine. Na prezentaciji kojoj su prisustvovali potpredsjednica Federacije BiH, gđa Spomenka Mičić, članovi Vlade Tuzlanskog kantona, te načelnici Općina Kalesija, Kladanj, Čelić i drugi uvaženi gosti, istaknuto je da je NERDA uspješno nastavila sa vođenjem Garantnog fonda za mala i srednja preduzeća koji je do sada polučio značajne rezultate u smislu otvaranja 160 novih i zadržavanja 350 postojećih radnih mjesta.

Prezentirani su i rezultati Razvojnog fonda koji je podržao projekte predložene od strane 25 MSP-a i 8 općina u regiji. Očekuje se da će ukupno previđeni rezultat sufinansiranih razvojnih projekata biti povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, te otvaranje 50 radnih mjesta u malim i srednjim preduzećima.

Svrha Udruženja za razvoj NERDA je da doprinese ubrzanju ekonomskog razvoja sjeveroistočne BiH putem upravljanja strateškim razvojem, te da bude instrument u rukama ljudi, poslovnih subjekata, nevladinih organizacija i vlasti koji zajednički rade na smanjenju siromaštva, ekonomskoj samoodrživosti i stabilnosti  ove regije i cijele BiH.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.