Počela izgradnja novog Stadiona Tušanj

by admin
| 15:57
stadion_tusanj2
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Skromnom svečanošću na zelenom travnjaku, jednom od rijetkih dijelova sadašnjeg Stadiona Tušanj koji neće biti izmjenjen u budućnosti, ozvaničen je početak gradnje Sjeverne tribine novog tušanjskog zdanja, što je prvi od četiri dijela izgradnje novog stadiona. Sjeverna tribina će se graditi nešto manje od godinu dana, a njenu izgradnju će finansirati Općina Tuzla sa 4, 1 milion KM, koliko će koštati izgradnja ovog dijela stadiona.

– Ovim putem pozivam i Vladu TK da u svoj Budžet uvrsti izdvajanja u svrhu gradnje stadiona, kako bi što prije ovaj veliki projekat priveli kraju, istakao je Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla prilikom svečanog početka radova.

Inače, završetak radova na cjelokupnom objektu čija se vrijednost procjenjuje na oko 20 miliona KM se ovim tempom finansiranja neće moći očekivati prije perioda od pet-šest godina. Međutim, eventualnim uključivanjem u finansiranje Vlade TK i Vlade FBiH, taj period bi se uveliko skratio.

Sa završetkom sjeverne tribine, Tušanj će imati dodatnih 3.200 sjedećih mjesta, te napokon obezbjeđen prostor za gostujuće navijače. Posao izgradnje sjeverne tribine povjeren je tuzlanskoj građevinskoj firmi Tehnograd d.o.o.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.