SD BiH: Da li to ministar Jurić ima saznanja da Covid-19 djeluje samo iza 20 sati?

by admin2
| 13:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Božo Jurić, ministar zdravstva TK neparlamentarnog HDZ-a “ekspertne Vlade” PDA i SDP donio je naredbu kojom se ograničava rad svih ugostiteljskih objekata najduže do 20 sati.

Kako ministar Jurić navodi, radi o mjerama prevencije, odnosno sprečavanja ozbiljnijih posljedica, s obzirom na stanje u Sarajevskom kantonu.

Pitamo ministra Jurića, a i “ekspertnu Vladu” na koji način je ovo sprečavanje ozbiljnijih posljedica, ako u obzir uzmemo činjenicu da su ugostiteljski objekti tokom dana puni? Da li to ministar Jurić ima saznanja da Covid-19 djeluje samo iza 20 sati?

Klub Socijaldemokrate BiH u Skupštini TK zahtijeva da se pomenuta naredba poništi. U protivnom, tražimo da se iz budžeta i 20 miliona KM koje je prethodna Vlada ostavila izdvoje sredstva ugostiteljima za nadoknadu prouzrokovane štete.

Tako “ekspertna Vlada” realnom sektoru od kojeg i sama živi, zabranjuje rad, dok sa druge strane ekspresno postavlja svoje kadrove na izvršne funkcije kako bi stranačkim zapošljavanjima budžet dodatno opteretili – navodi se u saopštenju Kluba SD BiH u Skupštini TK.

(Tuzlainfo.ba)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.