Stranka BH Zeleni širi mrežu u Tuzlanskom kantonu, pristupilo im osam vijećnika

by nedim
| 17:04

Predsjednik BH Zelenih Sevlid Hurtić održao je sinoć sastanak sa vijećnicima ove stranke iz Tuzle, Gračanice, Gradačca, Kalesije, Doboj Istoka, Sapne i Kladnja.

Radi se o vijećnicima Nedim Bijedić (Tuzla), Ibrahim Dautović (Gračanica), Elvir Peštalić (Gradačac), Faruk Džafić (Kalesija), Sead Hotović (Kladanj), Nešad Huremović i Zekerijah Smajlović (Sapna) te Samir Džanić (Doboj Istok), koji su odlučili politički put nastaviti u porodici BH Zelenih.

Predsjednik Hurtić je naglasio da su BH Zeleni jedna od najbrže rastućih stranaka u našoj zemlji, što potvrđuje i formiranje novih odbora u Podrinju, Krajini, Posavini, Hercegovini, a prije svega u Tuzlanskom kantonu.

Sinoć je održan i regionalni sastanak, na kojem su učestvovali povjerenici općinskih i gradskih organizacija sa područja ove regije (Tuzle, Banovića, Kalesije, Lukavca, Gradačca, Gračanice, Sapne, Kladnja, Čelića, Doboj Istoka i Zvornika).

Tokom sastanka razgovarano je o pripremama BH Zelenih za predstojeće Lokalne izbore, ali i o mogućim listama kandidata za općinska i gradska vijeća.

Na sinoćnjem sastanku je potvrđen stav da će BH Zeleni u Gradačcu pored liste za gradsko vijeće imati i svog kandidata za gradonačelnika, a radi se o Fadilu Imširoviću, koji je u periodu 2008-2012 obnašao funkciju načelnika općine Gradačac.