Policija u TK tokom pretresa pronašla različito oružje i drogu

by Tuzla Info
| 17:51

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela, u periodu od 14. do 16.11.2023.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: automatska puška sa pripadajućim okvirom i 25 kom. puščane municije kalibra 7,62 mm, oko 200 kom. municije različitog kalibra, ručna bomba, određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu (u različitim pakovanjima), kao  i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.